Wordt het bericht niet goed weer gegeven klik dan hier voor de webversie.
 

Geen verzendkosten in Nederland en België!Uitgeverij Damon Tel: 040 - 304 60 58
Postbus 1650 info@damon.nl
5602 BR Eindhoven www.damon.nl
Nieuwsbrief Theologie - Fijne feestdagen!

Graag wensen wij u en de uwen fijne kerstdagen en een gelukkig, liefdevol, gezond en belezen 2018!

Van 22 december tot 7 januari zijn wij gesloten. Als u in deze periode een bestelling plaatst op onze website, zal uw pakketje pas 8 januari worden verzonden. Dank voor uw begrip.

Tot slot geven wij u een bescheiden overzicht van uitgaven die bij Uitgeverij DAMON zijn verschenen in 2017.

Wat is liefde?
Een pleidooi voor herijking
Gert Jan Kloens en Grethe van Duijn

Mensen zijn ervan overtuigd dat ze zonder liefde niet kunnen leven. Wetenschappers stellen unaniem vast dat liefdevolle mensen gezonder en gelukkiger zijn dan mensen die geen liefde kunnen geven en mensen die liefde ontberen. Tegelijkertijd constateren ze dat de moderne mens niet meer weet wat liefde is.

In 'Wat is liefde?' proberen de auteurs een antwoord te formuleren op deze eeuwenoude vraag. Van het vroege Jodendom en de oude Grieken, via de middeleeuwen naar de moderne tijd nemen de auteurs u mee op een boeiende ontdekkingsreis door de geschiedenis. Tal van grote denkers en invloedrijke theorieën over liefde en relaties passeren de revue. Kunnen zij handvatten bieden om de liefde te herontdekken en te praktiseren?

Bestel nu »

Isbn 978 94 6340 095 4 | € 24,90 | inkijkexemplaar »


Brood om van te leven
Verhandelingen 24-54 over het Johannesevangelie
Aurelius Augustinus (354-430)
Vertalers: Hans Tevel en Hans van Reisen

De titel 'Brood om van te leven' verwijst naar het bekende verhaal in het Johannesevangelie, waarin een omvangrijke menigte wordt gevoed met slechts vijf gerstebroden en twee vissen. De verhandelingen over het Johannesevangelie behoren tot het onbetwiste hoogtepunt van de verkondiging in de vroege kerk. Men kan alleen maar grote bewondering hebben voor de zorgvuldige manier waarop Augustinus de soms moeilijke toespraken van Jezus in dit evangelie geduldig voor zijn toehoorders en toekomstige lezers heeft toegelicht. De verhandelingen in Brood om van te leven zijn oorspronkelijk als preek gehouden en zijn in deze uitgave voor het eerst volledig in Nederlandse vertaling beschikbaar.

'Brood om van te leven' bevat de verhandelingen 24-54 en vormt een vervolg op 'Geef mij te drinken' (verhandelingen 1-23).

Bestel nu »

Isbn 978 94 6340 101 2 | € 49,90 | inkijkexemplaar »


Maarten Luther - Band I - Theologische Antropologie
De mens voor God
Vertalers: Jan Bloemendal, Markus Matthias, Max Staudt, Pieter Oussoren, Roel Brakhuis en Peter Verbaan

In het kader van 500 jaar Reformatie verschijnen bij Uitgeverij DAMON drie unieke Latijn-Nederlandse uitgaven met teksten van en over Maarten Luther. In de drie banden worden verschillende teksten voor het eerst in het Nederlands beschikbaar.

'Theologische antropologie - De mens voor God' is de eerste van 3 banden. De eerste band gaat over het grote thema hoe wij onszelf als mensen beter leren begrijpen als wij beseffen dat wij vóór God staan. Band 2, 'Soteriologie (Geloven in Christus en de christelijke vrijheid)', presenteert centrale teksten over de verandering die het geloof in Christus met zich meebrengt, de zogenoemde christelijke vrijheid. Band 3, 'Ecclesiologie (Leven in de kerk)', zal belangrijke geschriften bevatten over hoe de kerk georganiseerd zou moeten worden als wij beseffen hoe onze situatie voor God en de christelijke vrijheid is.

Bestel nu »

Isbn 978 94 6340 048 0 | € 59,90 | inkijkexemplaar »Graag attenderen wij u ook op:

                   
                   Volg ons op Twitter feeny-twitter-40en Facebook Facebook logo

Online betalen op onze website is mogelijk


Bestel deze en andere boeken op de website van Uitgeverij Damon.

Hebt u vragen? Onze klantenservice beantwoordt die graag en vakkundig.
U kunt altijd contact opnemen via 040-3046058 of info@damon.nl

Met hartelijke groet,
Uitgeverij DAMON


© 2013-2017 Uitgeverij Damon


Afmelden