Wordt het bericht niet goed weer gegeven klik dan hier voor de webversie.
 

Geen verzendkosten in Nederland en België!Uitgeverij Damon Tel: 040 - 304 60 58
Postbus 1650 info@damon.nl
5602 BR Eindhoven www.damon.nl
Nieuwsbrief Zorg

Graag attenderen wij u op een selectie van onze zorg-uitgaven. Voor alle uitgaven KLIK HIER.

 

Levensboek
Een eigen boek voor mensen met een verstandelijke beperking
Jan Habraken, Willem Cranen

In het 'Levensboek' wordt het persoonlijke leven van een mens met een verstandelijke beperking geschetst. Het beschrijft hoe hij/zij nu werkelijk is, wat hem/haar bezighoudt en hoe hij/zij in het leven staat. In zijn geheel schildert het 'Levensboek' het verhaal van een uniek mens.
Aan de hand van foto’s, tekstjes, kaarten en tekeningen kan het 'Levensboek' door de cliënt zelf, of door de begeleider of familie, worden ingevuld.

Bestel nu »

Isbn 1046 | € 12,50 | inkijkexemplaar »


Levensalbum
Levensboek voor dementerenden
Huub Buijssen, Riet Fiddelaers-Jaspers

Het 'Levensalbum' is een boek voor dementerende mensen en hun familie en verzorgers. Het is behulpzaam bij het vastleggen van het leven van iemand die aan het vergeten is. Het is ook een contactinstrument. Door samen aan het Levensalbum te werken, blijf je in contact met de dementerende en breng je de tijd op een aangename manier door. Bovendien kan deze wijze van werken de handelingsverlegenheid van familieleden verminderen.

Bestel nu »

Isbn 8050 | € 21,90 | inkijkexemplaar »


Spreken is zilver, vragen is goud
In dialoog met ouderen
Aagje van der Vossen en Marja Havermans

Al lijken ouderen soms grijs en versleten, ze blijken maar al te vaak verrassend fris en sprankelend. Met een schat aan verhalen, ervaringen, gedachten en emoties. Dit boek is een uitnodiging om dat te ontdekken.
Hoe ga je in gesprek met ouderen? Hoe maak je van een gesprek een boeiende dialoog? Hoe stel je vragen, hoe houd je een gesprek op gang, hoe kun je verdiepen? Het boek laat zien hoe je ouderen inspireert tot het delen van herinneringen, uitwisselen van ervaringen of samen zoeken naar inzicht en wijsheid. En hoe je daar samen van kunt genieten.
De leeftijdsgroep ‘ouderen’ is heel breed en divers. Het boek speelt daarop in met dialoogvormen voor jongere of oudere ouderen. Met tientallen tips en aanwijzingen voor boeiende gesprekken die je één op één of in een groep kunt voeren. Rijk geïllustreerd met voorbeelden en voorzien van een uitgebreide lijst gespreksonderwerpen om uit te putten.
'Spreken is zilver, vragen is goud' is een aanrader voor iedereen die met ouderen heeft te maken. Wie beroepsmatig met ouderen werkt of daarvoor in opleiding is, maar zeker ook kinderen en kleinkinderen, mantelzorgers, vrienden, buren, kennissen en vrijwilligers. Jong én oud.

Bestel nu »

Isbn 978 94 6036 208 8 | € 19,90 | inkijkexemplaar »


Ik mis je zo, map
Verwerking verlieservaringen van mensen met een verstandelijke beperking
Riet Fiddelaers-Jaspers

Ook mensen met een verstandelijke beperking ervaren verdriet wanneer ze iemand verliezen door de dood. Voor hen is het echter vaak extra moeilijk om te begrijpen wat ze voelen en om aan die gevoelens uitdrukking gegeven.
'Ik mis je zo' helpt bij het omgaan met de dood en het verwerken van het verdriet. Het bijzondere aan 'Ik mis je zo' is dat het volledig uitgaat van de mens met de verstandelijke beperking.

Bestel nu »

Isbn 6201 | € 19,90 | inkijkexemplaar »Graag attenderen wij u ook op:

                   Volg ons op Twitter feeny-twitter-40en Facebook Facebook logo

Online betalen op onze website is mogelijk


Bestel deze en andere boeken op de website van Uitgeverij Damon.

Hebt u vragen? Onze klantenservice beantwoordt die graag en vakkundig.
U kunt altijd contact opnemen via 040-3046058 of info@damon.nl

Met hartelijke groet,
Uitgeverij DAMON


© 2013-2017 Uitgeverij Damon


Afmelden