Wordt het bericht niet goed weer gegeven klik dan hier voor de webversie.
 

Geen verzendkosten in Nederland en België!Uitgeverij Damon Tel: 040 - 304 60 58
Postbus 1650 info@damon.nl
5602 BR Eindhoven www.damon.nl
Nieuwsbrief - 500 jaar Maarten Luther, tentoonstelling en lezing

Op 31 oktober 2017 is het precies 500 jaar geleden dat Maarten Luther zijn 95 stellingen aan de kerkdeur in Wittenberg bevestigde, waarmee hij de grootste revolutie in de Europese kerkgeschiedenis ontketende.
Naar aanleiding hiervan is in het Museum Catharijneconvent een tentoonstelling over Maarten Luther. Voor meer informatie, klik hier voor de website van het museum. 

Daarnaast attenderen wij u op de lezing 500 jaar Maarten Luther verzorgd door Radboud Reflects. De lezing wordt verzorgd door filosoof Herman Westerink en theoloog (en redacteur van o.a. Maarten Luther - Theologische antropologie) Markus Matthias. Voor meer informatie, klik hier voor de website van Radboud Reflects.

Herman Westerink over Luther en de reformatie:

Maarten Luther - Band I - Theologische Antropologie
De mens voor God
Vertalers: Jan Bloemendal, Markus Matthias, Max Staudt, Pieter Oussoren, Roel Brakhuis en Peter Verbaan

Maarten Luther heeft geen theologisch leerboek geschreven. Wie hem theologisch wil leren kennen en begrijpen moet het gesprek met hem aangaan, het gesprek dat hij destijds voerde met de theologische elite en de gewone gelovige van zijn tijd. Voor de gewone gelovigen schreef hij veel stichtelijke teksten om hun in hun vragen en angsten een leidraad en houvast te geven. Deze teksten vinden echter het fundament in zijn academische theologie die hij universitair en in de uiteenzetting met de toenmalige kerk ontvouwde.

'Theologische antropologie - De mens voor God' is gewijd aan de vraag wat wij over het mens-zijn kunnen zeggen, hoe wij onszelf als mensen kunnen begrijpen met alle gevolgen ervan voor ons handelen in onze samenleving en de waarden die wij aan mensen, zaken, gebeurtenissen of verschijnselen toekennen. De vraag is of de theologische wetenschap met haar algemene (si deus daretur: als God er is) en bijzondere (si deus loquitur: als God spreekt) vooronderstelling hieraan een bijdrage kan leveren. Luther stelde immers dat slechts vanuit theologische perspectief verstandige, aanvaardbare en bruikbare kennis over het mens-zijn kan worden gewonnen.

Bestel nu »

Isbn 978 94 6340 048 0 | € 59,90 | inkijkexemplaar »Graag attenderen wij u ook op:

                   Volg ons op Twitter feeny-twitter-40en Facebook Facebook logo

Online betalen op onze website is mogelijk


Bestel deze en andere boeken op de website van Uitgeverij Damon.

Hebt u vragen? Onze klantenservice beantwoordt die graag en vakkundig.
U kunt altijd contact opnemen via 040-3046058 of info@damon.nl

Met hartelijke groet,
Uitgeverij DAMON


© 2013-2017 Uitgeverij Damon


Afmelden