Wordt het bericht niet goed weer gegeven klik dan hier voor de webversie.
 

Geen verzendkosten in Nederland en België!Uitgeverij Damon Tel: 040 - 304 60 58
Postbus 1650 info@damon.nl
5602 BR Eindhoven www.damon.nlNieuwsbrief DAMON - Nieuwe uitgaven in het najaar


DAMON Najaar 2017
Graag attenderen wij u op nieuwe titels die in het najaar bij Uitgeverij DAMON gaan verschijnen. De catalogus is online te bekijken of gratis te bestellen.

Bestel nu »

Isbn 978 94 6340 201 7 | gratis | inkijkexemplaar »


Belijdenissen
Paperback
Aurelius Augustinus
Vertaler: Wim Sleddens

Als Augustinus (354-430) een paar jaar bisschop van Hippo Regius in Noord-Afrika is, schrijft hij in grote openheid over zijn persoonlijke geloofsgeschiedenis zijn 'Belijdenissen', een boek dat getuigt van diep inzicht en grote literaire kwaliteit. Hierin laat hij zich kennen als een zoekende mens en gelovige. Hij roept zijn lezers op zich te bezinnen op fundamentele waarden van de christelijke traditie.

De 'Belijdenissen' van Augustinus worden algemeen gezien als een hoogtepunt in de wereldliteratuur. Door de eeuwen heen blijft het werk lezers aanspreken tot op de dag van vandaag.

In deze meest recente Nederlandse vertaling heeft Wim Sleddens met veel zorg het vaak moeilijke Latijn van Augustinus in helder Nederlands vertaald. Samen met de overzichtelijke indeling is deze uitgave een zeer toegankelijke uitvoering van het beroemde werk van Augustinus.

Bestel nu »

Isbn 978 94 6340 122 7 | € 24,90


Brood om van te leven
Verhandelingen 24-54 over het Johannesevangelie
Aurelius Augustinus (354-430)
Vertalers: Hans Tevel en Hans van Reisen


De titel 'Brood om van te leven' verwijst naar het bekende verhaal in het Johannesevangelie, waarin een omvangrijke menigte wordt gevoed met slechts vijf gerstebroden en twee vissen. De verhandelingen over het Johannesevangelie behoren tot het onbetwiste hoogtepunt van de verkondiging in de vroege kerk. Men kan alleen maar grote bewondering hebben voor de zorgvuldige manier waarop Augustinus de soms moeilijke toespraken van Jezus in dit evangelie geduldig voor zijn toehoorders en toekomstige lezers heeft toegelicht. De verhandelingen in Brood om van te leven zijn oorspronkelijk als preek gehouden en zijn in deze uitgave voor het eerst volledig in Nederlandse vertaling beschikbaar.

'Brood om van te leven' bevat de verhandelingen 24-54 en vormt een vervolg op 'Geef mij te drinken' (verhandelingen 1-23).

Bestel nu »

Isbn 978 94 6340 101 2 | € 49,90 | inkijkexemplaar »


Spirituele ethiek
Franciscaanse perspectieven
Krijn Pansters

Spirituele ethiek is de betrokkenheid op het goede, beschouwd als een systeem van betrekkingen tussen God, mens en gemeenschap. Het fenomeen wordt hier verkend vanuit verschillende invalshoeken, om te komen tot een beter verstaan van hoe ethiek zich – als ‘levensrichting’ en ‘levensinrichting’ – manifesteert in haar spirituele gedaante. Daarbij is 'Spirituele ethiek' verrijkt met 'franciscaanse perspectieven', om door middel van een verzameling richtinggevende inzichtenover ‘goed leven’ en ‘goed samenleven’ de spirituele vormen van ‘goed zijn’ en ‘goed doen’ beter voor het voetlicht te brengen.

Een experimenteel boek, bedoeld als blauwdruk voor spiritueel denken over de morele mogelijkheden van de mens.

Bestel nu »

Isbn 978 94 6340 108 1 | € 15,90 | inkijkexemplaar »Verder in de catalogus:

                   


Bestel deze en andere boeken op de website van Uitgeverij Damon.

Hebt u vragen? Onze klantenservice beantwoordt die graag en vakkundig.
U kunt altijd contact opnemen via 040-3046058 of info@damon.nl

Met hartelijke groet,
Uitgeverij DAMON


© 2013-2017 Uitgeverij Damon


Afmelden