Wordt het bericht niet goed weer gegeven klik dan hier voor de webversie.
 

Geen verzendkosten in Nederland en België!Uitgeverij Damon Tel: 040 - 304 60 58
Postbus 1650 info@damon.nl
5602 BR Eindhoven www.damon.nl
Nieuwsbrief - DAMON uitgaven in de media

Graag geven wij u in deze nieuwsbrief een overzicht van enkele mooie recensies van Damon uitgaven.

Als dan dus daarom
Introductie taalfilosofie
Sjoerd van der Niet

Trouw, Sebastien Valkenberg schreef:
'Als dan dus daarom' is zowel een prikkelend als informatief leerboek. De taalfilosofie staat bekend als een nogal technische discipline. Van der Niet blijkt een kundig docent die de moeilijkheidsgraad langzaam opvoert. (...) Van der Niet schrijft helder en stut zijn betoog met vele voorbeelden. Af en toe geeft de auteur een kwinkslag ten beste, maar melig wordt hij niet. Vooral het veelvuldig gebruik van gedachte-experimenten werkt goed. (...) Een soepeler kennismaking met de taalfilosofie kom je niet snel tegen. Zet je publiek aan het denken, heet het in de pedagogiek, zo beklijft de lesstof het beste. Van der Niet brengt de wijsheid in de praktijk."

Neerlandistiek, Marc van Oostendorp schreef:
Het boek straalt vooral enthousiasme uit, het wil de lezer bij de krullen pakken en hardhandig de taalbeschouwing intrekken. Als dit boekje bij alle scholen zou worden verbreid, zouden de opleidingen filosofie en taalwetenschap binnen de kortste keren volstromen."
De hele recensie kunt u nalezen op de website: http://www.neerlandistiek.nl/2017/04/is-water-hetzelfde-als-h2o/#more-13775

Bestel nu »

Isbn 978 94 6340 096 1 | € 19,90 | inkijkexemplaar »


Celsus, De geneeskunst
Ingeleid, vertaald en van aantekeningen voorzien door John Nagelkerken, Julius Roos, Theo van de Wiel (†) en Jacqueline König

Standaard der Letteren, Patrick De Rynck schreef:
"Het eerste compleet bewaarde en exhaustieve Romeinse handboek over geneeskunde: dat is 'De geneeskunst' van Celsus, die leefde in Augustus’ tijd. Het biedt een fascinerende inkijk in het medische denken en handelen in Rome. De nieuwe Nederlandse vertaling is een primeur.
(...)
Er is aan deze vertaling een kleine twintig jaar met tussenpozen en met vereende krachten gewerkt: door een classicus-vertaler, twee gepensioneerde internisten die zich op de klassieke talen toelegden, en een specialist in de antieke geneeskunde. Celsus vertalen doe je niet alleen. Het vergt bijvoorbeeld op veel plaatsen een specialistische medische kennis om te kunnen beginnen vermoeden welke ziekte of ziektes of zelfs welke lichaamsdelen de man nu precies op het oog heeft. Lof zij ook de kleine uitgeverij Damon die zich aan dit soort boeken (met een heerlijk zakenregister van maar liefst dertig bladzijden) waagt."

Bestel nu »

Isbn 978 94 6340 097 8 | € 39,90 | inkijkexemplaar »


Denkende romans
Literatuur en de filosofie van mens en cultuur
Jeroen Vanheste

Volkskrant, Hans Achterhuis schreef:
"Zelf geef ik al jaren cursussen over literatuur en filosofie. Toch was het mij ontgaan dat zich hier een eigen vakgebied heeft uitgekristalliseerd. Het is de verdienste van Jeroen Vanheste, als filosoof verbonden aan de Open Universiteit, dat hij ons in Denkende romans een breed overzicht van dit nieuwe terrein biedt.
(...)
Na de uitvoerige inleiding bevat 'Denkende romans' een aantal specifieke analyses van literaire werken, van Don Quichot, de eerste moderne roman, via klassiekers als Oorlog en vrede van Tolstoj en de grote romans van Dostojevski tot het werk van hedendaagse auteurs als Kundera en Houellebecq. Stuk voor stuk gaat het hier om gedegen beschouwingen."

U kunt de hele recensie nalezen op de volgende website: http://www.volkskrant.nl/recensies/wijsgeer-vanheste-dooft-de-literaire-vlam-soms-te-veel~a4491299/

Bestel nu »

Isbn 978 94 6340 100 5 | € 34,90 | inkijkexemplaar »Graag attenderen wij u ook op:

                   Volg ons op Twitter feeny-twitter-40en Facebook Facebook logo

Online betalen op onze website is mogelijk


Bestel deze en andere boeken op de website van Uitgeverij Damon.

Hebt u vragen? Onze klantenservice beantwoordt die graag en vakkundig.
U kunt altijd contact opnemen via 040-3046058 of info@damon.nl

Met hartelijke groet,
Uitgeverij DAMON


© 2013-2017 Uitgeverij Damon


Afmelden