Wordt het bericht niet goed weer gegeven klik dan hier voor de webversie.
 

Geen verzendkosten in Nederland en België!Uitgeverij Damon Tel: 040 - 304 60 58
Postbus 1650 info@damon.nl
5602 BR Eindhoven www.damon.nl
Nieuwsbrief Zorg - Dag van de Zorg

Morgen, 12 mei, is het Dag van de Verpleging maar door veel mensen ook wel de Dag van de Zorg genoemd. Op deze dag, de verjaardag van de wereldberoemde Engelse verpleegster Florence Nightingale (12 mei), worden alle medewerkers in de zorgsector in het zonnetje gezet.

Uitgeverij Damon heeft een uitgebreid zorg-fonds en daarom attenderen wij u graag op de volgende uitgaven:

Levensboek
Een eigen boek voor mensen met een verstandelijke beperking
Jan Habraken en Willen Cranen

In het Levensboek wordt het persoonlijke leven van een mens met een verstandelijke beperking geschetst. Het beschrijft hoe hij/zij nu werkelijk is, wat hem/haar bezighoudt en hoe hij/zij in het leven staat. In zijn geheel schildert het Levensboek het verhaal van een uniek mens.

Aan de hand van foto’s, tekstjes, kaarten en tekeningen kan het Levensboek door de cliënt zelf, of door de begeleider of familie, worden ingevuld. Omdat het Levensboek een persoonlijk boek is, wordt het in de ik-vorm geschreven. Het Levensboek kan de mens met een verstandelijke beperking helpen om zijn of haar (praktische) wensen, behoeften en verlangens uit te drukken, om herinneringen op te halen of om dingen te verwerken die grote indruk hebben gemaakt. De begeleiders krijgen door het Levensboek een beter inzicht in de unieke persoon zelf, waardoor zij ideeën kunnen opdoen bij het geven van persoonlijke aandacht en hun zorg hierop kunnen afstellen.

Bestel nu »

Isbn 1046 | € 12,50 | inkijkexemplaar »


Spreken is zilver, vragen is goud
In dialoog met ouderen
Aagje van der Vossen, Marja Havermans

Al lijken ouderen soms grijs en versleten, ze blijken maar al te vaak verrassend fris en sprankelend. Met een schat aan verhalen, ervaringen, gedachten en emoties. Dit boek is een uitnodiging om dat te ontdekken.
Hoe ga je in gesprek met ouderen? Hoe stel je vragen, hoe houd je een gesprek op gang, hoe kun je verdiepen? Het boek laat zien hoe je ouderen inspireert tot het delen van herinneringen, uitwisselen van ervaringen of samen zoeken naar inzicht en wijsheid.

'Spreken is zilver, vragen is goud' is een aanrader voor iedereen die met ouderen heeft te maken. Wie beroepsmatig met ouderen werkt of daarvoor in opleiding is, maar zeker ook kinderen en kleinkinderen, mantelzorgers, vrienden, buren, kennissen en vrijwilligers. Jong én oud.

Bestel nu »

Isbn 978 94 6036 208 8 | € 19,90 | inkijkexemplaar »


Ik mis je zo, map
Verwerking verlieservaringen van mensen met een verstandelijke beperking
Riet Fiddelaers-Jaspers

Ook mensen met een verstandelijke beperking ervaren verdriet wanneer ze iemand verliezen door de dood. Voor hen is het echter vaak extra moeilijk om te begrijpen wat ze voelen en om aan die gevoelens uitdrukking gegeven.
'Ik mis je zo' helpt bij het omgaan met de dood en het verwerken van het verdriet. Het bijzondere aan 'Ik mis je zo' is dat het volledig uitgaat van de mens met de verstandelijke beperking.

Bestel nu »

Isbn 6201 | € 19,90 | inkijkexemplaar »Graag attenderen wij u ook op:

                   Volg ons op Twitter feeny-twitter-40en Facebook Facebook logo

Online betalen op onze website is mogelijk


Bestel deze en andere boeken op de website van Uitgeverij Damon.

Hebt u vragen? Onze klantenservice beantwoordt die graag en vakkundig.
U kunt altijd contact opnemen via 040-3046058 of info@damon.nl

Met hartelijke groet,
Uitgeverij DAMON


© 2013-2017 Uitgeverij Damon


Afmelden