Troost die ertoe doet
Verhalen over veerkracht bij verlies en verdriet
Troost die ertoe doet
€ 24,90
Auteurs :
Cobi Klappe, Inez Lips
ISBN:
9789463402699
Verschenen:
25-03-2020
Omvang:
232 pagina's
Uitvoering:
Paperback, geheel full colour
Leverbaar:
Direct
Inkijkexemplaar
Recensie

Een interview met auteur Cobi Klappe staat in het Brabants Dagblad. KLIK hier om het interview te lezen.

Op Heusden nieuws staat een recensie. KLIK HIER voor de bespreking.

Op Cultuurblogger.nl staat een bespreking van de uitgave. KLIK HIER voor de recensie.

Aantal:
Troost die ertoe doet

Verdriet en gemis als gevolg van een handicap, een liefdeloze jeugd, bij een vernederende scheiding, of wanneer je je vaderland noodgedwongen moet verlaten. Aanhoudende pijn veroorzaakt door de dood van een kind, zoals bij het schrijversechtpaar A.F.Th. van der Heijden en Mirjam Rotenstreich, na het overlijden van hun enige kind Tonio. Verbijstering en shock bij de nabestaanden van Antoine en zijn gezin, slachtoffers van de MH17-ramp. Hoe slagen mensen erin om overeind te blijven en verder te gaan? 

Troost die ertoe doet illustreert wat troost kan betekenen bij het loskomen uit de beklemming van droefenis, om de schoonheid om ons heen weer toe te laten en de verlorene of het gemis een nieuwe plaats in ons leven te geven. Troost in brede zin komt aan daarbij aan bod. Welke rol spelen bijvoorbeeld social media bij troost? Kunnen dieren en robots troosten? Wat is de troostende werking van liefde, geloof, kunst, sport en genotsmiddelen? 

Getroffen door het intense verdriet van de ander, gingen Inez Lips en Cobi Klappe op zoek naar troost die ertoe doet. Het resultaat is een boek met meer dan 40 verhalen waarin mensen getuigen van hun persoonlijke ervaringen met verdriet, verlies en rouwverwerking en van datgene wat hun daarbij bijzondere bemoediging gaf.

Per verkocht exemplaar gaat € 1 naar het Liliane Fonds

Zie ook de website https://www.troostverhalen.nl/


GEANNULEERD: boekpresentatie Troost die ertoe doet met Jaap Jongbloed en Mirjam Rothenstreich

Wegens de getroffen maatregelen van het kabinet aangaande het coronavirus zijn we genoodzaakt om de Boekpresentatie van 'Troost die ertoe doet' van 5 april te annuleren. Het evenement zal op een latere datum plaatsvinden. Wij houden u op de hoogte. 

Datum, tijd
: zondag 5 april, 15-17 uur
Locatie: Boekhandel De Vries Van Stockum, Gedempte Oude Gracht 27, Haarlem
Toegang: gratis. Vriendelijk verzoek u aan te melden via haarlem@devriesvanstockum.nl of 023-5319458

Graag nodigen wij u uit voor de boekpresentatie van Troost die ertoe doet, Verhalen over veerkracht bij verlies en verdriet van Inez Lips en Cobi Klappe. Presentator Jaap Jongbloed zal de auteurs interviewen over het boek. Het eerste exemplaar zal in ontvangst worden genomen door schrijfster Mirjam Rotenstreich. Tot slot is er - onder het genot van een drankje en een hapje - gelegenheid om het boek aan te schaffen.

jaap-jongbloed
Jaap Jongbloed

2be8a60a-ce1a-11e7-a5a3-a11e9797cb53
A. F. Th. van der Heijden en zijn vrouw Mirjam Rotenstreich - ANP KIPPA