School van de liefde
Cisterciënzers en hun spiritualiteit
School van de liefde
€ 24,90
Vertaler :
Guerric Aerden ocso
ISBN:
9789463401395
Verschenen:
25-09-2018
Omvang:
368 pagina's
Uitvoering:
Paperback, full colour geïllustreerd
Leverbaar:
Direct
Inkijkexemplaar
Aantal:
School van de liefde

In de brede waaier van spirituele stromingen verschijnt de school van Cîteaux als een levendig getuige van de liefde. Als gave Gods en als menselijke verwerkelijking werd het affectieve elan door de schrijvers van deze monastieke familie in al haar breedte en diepte ontwikkeld. Het literair genie van Bernardus van Clairvaux en diens kompanen, haalde in de eeuw van de liefde – de twaalfde – alles uit de kast om de wegen van het hart spiritueel en psychologisch te ontrafelen. Zij promootten de liefde als hoogste streefdoel en als teken van de waardigheid van de mens, waarbij taal en mystiek elkaar bevruchtten. Hun zoektocht naar de Beminde, die zij in hun afgelegen abdijen én in hun broeders dienden, ontsproot aan hun geleefde ervaring door Hem gevonden te zijn. In dit boek brengt een hedendaagse cisterciënzermonnik deze gangmakers van de affectieve theologie voor het voetlicht. Hierbij evoceert hij vanuit verschillende invalshoeken zowel hun tijd, als hun leven en spiritualiteit.

School van de liefde verschaft de lezer een rijk pallet aan zingevingen vanuit een historische bronervaring waarin eenvoud, schoonheid en contemplatie elkaar bevruchten.

Guerric Aerden ocso is samen met Krijn Pansters redacteur van de serie Middeleeuwse Monastieke Teksten


Boekpresentatie
Boekpresentatie van School van de liefde vindt plaats op 13 januari 2019 om 15.30 uur in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, Groenplaats 21 in Antwerpen.