Kierkegaard in discussie
Kierkegaard in discussie
€ 17,90
Auteur :
Onno Zijlstra
ISBN:
9789460360596
Verschenen:
26-10-2012
Omvang:
176 pagina's
Uitvoering:
Paperback
Leverbaar:
Direct
Inkijkexemplaar
Recensie

In: NBD Biblion, 9 januari 2013
"Zijlstra doet een poging om een productieve brug te slaan tussen Kierkegaards denken en het huidige denken over individualisme. Tegen de hedendaagse kritiek ten aanzien van individualisme, dat het is doorgeslagen tot ego?sme, wil Zijlstra Kierkegaard verdedigen al positief voorbeeld van individualiteit als 'zelfwording' en authenticiteit."
Dr. Tade A. Smedes

In: Volzin, nr. 23
"Pleidooi voor een individualisme dat meer dan wenselijk is. De Deense filosoof levert veel materiaal voor zo'n pleidooi. Verantwoordelijkheid voor het geheel als logische volgende stap van een cultuur van individualisering."
Cees Veltman

Aantal:
Kierkegaard in discussie

Søren Aabye Kierkegaard (1813-1855) was schrijver, filosoof en theoloog in één - en hoe! Met zijn oorspronkelijke, zeer persoonlijke gedachten en zijn grootse stijl is hij nog altijd een inspiratie voor velen. Schrijven was voor Kierkegaard een manier om te ontdekken wie hij was en waarvoor hij wilde leven. Schrijvend wilde hij er ook aan bijdragen dat de enkeling die hij 'zijn lezer noemen mag' tot zichzelf komt. Kierkegaard heeft intens gereflecteerd op het verschijnsel van de publieke opinie, de rol van kunst in het leven, de status van wetenschappelijke kennis en, niet in de laatste plaats, het wel en wee van de religie in zijn tijd. Kierkegaard in discussie brengt zijn reflecties in contact met ons eigen denken over kunst, wetenschap, mediacultuur, religie en de pittige opgave authentiek te zijn. Hedendaagse denkers verschijnen ten tonele om de discussie die dan ontstaat te verrijken.