Bedrijfsethiek en MVO voor hoger onderwijs
Bedrijfsethiek en MVO voor hoger onderwijs
€ 29,90
Auteurs :
Jacinta Kannekens, Jan de Leeuw, Muel Kaptein
ISBN:
9789463402668
Verschenen:
27-01-2020
Omvang:
216 pagina's
Uitvoering:
Gebonden boek, full colour
Leverbaar:
Direct
Inkijkexemplaar
Aantal:
Bedrijfsethiek en MVO voor hoger onderwijs

Deze uitgave wordt ondersteund door de website www.damon.nl/hbo.

Dit is een studieboek over bedrijfsethiek en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) voor opleidingen in het hoger (beroeps)onderwijs. In deze volledig geactualiseerde zesde editie is er ruim aandacht voor onderwerpen als duurzaamheid, privacy, discriminatie en social media.

Dit boek omvat twee delen. Het eerste deel betreft ethiek, bedrijfsethiek en beroepsethiek. Het gaat om vijf hoofdstukken: ethiek, bedrijfsethiek en MVO, bedrijfscultuur en bedrijfscodes, beroepsethiek, een stappenplan ethiek en een instructie met het oog op debatteren over ethiek.

Deel twee van het boek gaat over de praktijk van ethisch handelen van bedrijven: maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het betreft hoofdstukken over marketing, marketingcommunicatie, Human Resource Management, social media en digitalisering. In het laatste hoofdstuk wordt dieper ingegaan op bedrijfsleven en mensenrechten.

Elk hoofdstuk bevat een verwerkingsparagraaf met cases en debatstellingen. In het boek zijn meer dan zeventig cases uit het bedrijfsleven opgenomen. Er is ook een uitgebreide index toegevoegd. Het boek wordt ondersteund door een website, waarop nieuws, opdrachten en oefentoetsen te vinden zijn.

 

De methode wordt ondersteund door een website, waarop een docentenhandleiding, nieuws, aanvullende stoffen en oefentoetsen te vinden zijn. 
Zie: www.damon.nl/hbo
Bent u docent op een opleiding? Neem voor het aanvragen van een beoordelingsexemplaar contact op via info@damon.nl